aku sangat jiwang


Hafiz - Awan Nano

Wednesday, 23 March 2011

MULUT LONGKANG A.K.A BANGKAI ****

tengok tajuk entry, ape ade dalam kepale otak korang tu??? yup tepat sekali, mulut lazer, mulut celupar, mulut takde insuran, mulut macam haram jadah, mulut overdose, mulut lahanat, mulut itik, mulut ayam, mulut makan kari, dan sebagai dan berbagai lagi....fuh letih....kepada yang terasa better tak payah bace, sebab entry nie nak mengutuk kepada spesis2 yang mulut lazer tu...



nampak gambar nie, yang nie takpe lagi, mata dia jer ade lazer, mulut takde, leh diterima pakai lagi, tapi yang mulut macam bangkai tu aku nak story cikit...




"hang pa nak tau si dia tu kan gitu2 gini2", "la yeker, macam mane leh jadi macam tu?? "eh mane korang tau cerita nie, topic hangat nie"....kepale hotak dorang, dari 1 ke 2, 2 ke 3...memang jahanam punye orang, dah la dosa tu betimbun berbakul2, bakul tu boleh diterima pakai lagi, nie dah mencecah gunung everest, kalah ketinggian gunung tersebut, lagi la nak tambah dengan dosa kering mika2 dekat luar sane tu...FITNAH LA NI....dari duduk fitnah orang tak tentu pasal baik korang pegi makan mcdonald ke, karipap goreng ke, nasi lemak lauk ayam ke, ikan goreng tepung ke, kan dapat faedah, kenyang la gak perut tu...




hah tengok, kan sedap, ade jugak benefit bila makan buger nie...






ini tak, -hang pa canang orang tu, hang pa canang orang nie, hang pa nak jadi gangter ka???-
lagi2 mamat2, minah2 yang berpelajaran, dah la awok tu pandai2, tapi akal takda, ilmu jer jauh sampai negeri orang, mulut tak reti jaga, tak guna jugak...kalau berduit tu takpe lagi, kurang2 hulur2 cikit senyap la orang tu, nie duit nak beli underwear pun mak bapak hang pa yang sponsor...bila tegur sikit tau pulak marah, tapi dok fitnah sana sini, buka aib orang tak plak sedar2, ish ape la punya benak orang macam nie..."fitnah lagi besar dosanya dari membunuh", kanak2 tadika pun tau la, baik engkorang semua pegi bunuh jer yahudi2 kat luar nuh, kurang sikit dosa kering....

tak bace doa sebelum makan, sembahyang tu toksah cerita la, tu belum kira hari jumaat, kalau pegi pun sekadar tunjuk muka, malu orang kampung semua tengok tak pegi solat jumaat, aurat tu cantik sangat ke??, dok melepak tak tentu pasal, menipu lagi, kalau nak cerita memang tak habis, nie nak ditambahkan lagi dengan fitnah korang tu, adush....memang stupid idiot x1000, hambek kau...hah terasa ke??? dosa yang sebelum nie pun tak tertanggung....nak menampung dosa2 yang akan datang lagi, memang tempah neraka la kau....

"oi, dosa aku, aku punya pasal la, kau sebok2 asal".....oi yang kau tu dok sebok2 jaga hal ekonomi negara, rumah tangga orang, kain basahan orang, makan minum orang tu tak kira plak??? punya pasal dorang la, yang sebok2 nak take part tu buat apa??? kalau boleh buat duit, nak jugak aku try....

so pada mangkuk2 hayun yang tak habis2 nak canang2 orang tanpa soal selidik, interview mahupun soal jawab jangan la sebok2 nak jaga tepi kain orang, tak payah la nak buka aib orang tu kat orang kampung....
muhasabah la diri tu sikit, kalau betul tu takpe jugak.....

aku juga manusia biasa.....juga melakukan dosa.....


1 comment:

cik tiera™ said...

lek lu . jngn mara2 cpat tua nnt,,
huhu..